Општина Прилеп ќе се збратими со градот Источно Сараево

  Збратимување на Општина Прилеп со градот  Источно Сараево и воспоставување на економска, трговска, културна и туристичка соработка меѓу двете општини. Ова е исходот од денешната средба...

Ќе се формира македонско-босанско-херцеговски бизнис клуб за соработка

Воспоставување бизнис соработка, отворање на босанскиот пазар за нови македонски производи, зголемена трговска размена и формирање на македонско-босанско- херцеговски бизнис клуб за издигнување на нивото на соработката...

ЈКП „Пазари“: Закупнината на тезгињата во Градскиот пазар останува иста, да престанат манипулациите со...

„Едно од најголемите зла коишто му се нанесени на ЈКП ‘Пазари’ од страна на претходното раководство, е криминалното стопанисување со дисперзираните пазари во населбите...

Општина Прилеп и „Прилепска Пиварница“ – соработка и взаемна поддршка!

Во насока на воспоставување и зајакнување на соработката на релација Општина Прилеп-бизнис сектор, градоначалникот Илија Јованоски и претседателот на Советот на Општина Прилеп, Миле Талевски...

Средношколци од Европа преку „Еразмус плус“, ја посети ја Општина Прилеп

Средношколци од неколку европски држави, коишто преку „Еразмус плус“ програмата, финансирана од Европската комисија преку Националната агенција за образовни програми и мобилност престојуваат во...

Свечена академија на СОУ „Орде Чопела“

Во рамките на одбележувањата на патрониот празник на СОУ „Орде Чопела“, вечерва во театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп се одржа свечена академија. Д директорката Димитријанка Манолева,...

По повод Меѓународниот ден на Ромите, наградени се седум најдобри ученици Роми од ОУ...

Градоначалникот Илија Јованоски денеска им врачи дипломи и вредносни ваучери од по 2000 денари на седум најдобри ученици од ромска националност од ОУ „Добре Јованоски“ од...

Градоначалникот Јованоски на средба со претставниците на ромската заедница по повод Меѓународниот ден на...

На покана на градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски денеска во Општина Прилеп се одржа средба со претставници на граѓанскиот сектор, граѓани-жители на населбата „Тризла“,...

Општина Прилеп на фудбалерите на „Победа“ ќе им ги исплати ветените средства

„Она што го најавивме минатата година, дека од општинскиот буџет ќе бидат издвоени средства за фудбалскиот клуб „Победа“, тоа годинава го реализираме“, рече градоначалникот Илија Јованоски...

Во касарната „Мирче Ацев“ одбележан Денот на артилерискиот баталјон

Прилепскиот гарнизон денеска ја одбележа 26 годишнината од формирањето на Вториот мешовит артилериски полк, односно првата артилериска единица во независна Република Македонија. Оваа единица е формирана...