Форум за соработка на Универзитетот со работодавачите за поквалитетни и поатрактивни студиски програми

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола на 25 април го одбележува денот на основањето. Во рамки на работното одбележување, на УКЛО, на 27 април...

Во Прилеп влезе нова странска инвестиција на компанијата „Волостоун“

Министерот за економија Крешник Бектеши и сопственикот на македонско- турската компанија „Волостоун“, Муталип Буши, денеска во просториите на Општина Долнени го потпишаа Договорот за концесија за...

Се асфалтира патот кон Вештачкото езеро во Прилеп

Во тек се активности за санирање на руинираниот регионален пат Р1312, на потегот Прилеп - Извор- Велес. Градоначалникот Илија Јованоски денеска на терен ја согледа актуелната...

Општина Прилеп 2 милиона евра ќе ги насочи за инфраструктурни проекти

Два милиона евра се легнати на сметката на Општина Прилеп, како надоместок од концесијата што македонско-турската компанија „Волостоун“ ја плати на државата за геолошки...

ЈКП „Комуналец“ со позитивни резултати во првиот квартал

ЈКП „Комуналец“ работи со интензивни активности на сите полиња и бележи напредок. Компаративната анализа на податоците од првиот квартал во 2018 година и истиот период од...

Социјалниот клуб за лица со попреченост во Прилеп ќе добие нови простории

„Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост 'ПОРАКА' од Општина Прилеп ќе добие на користење уште две простории“, најави градоначалникот Илија Јованоски, при денешната...

Градоначалникот Јованоски им го честиташе признанието на трите најуспешни менаџерки на Прилеп

Трите најуспешни менаџерки од Прилеп за 2017. денеска на покана на градоначалникот Илија Јованоски, беа гостинки во неговиот кабинет. Ирена Јакимоска, сопственичка на прилепската конфекција...

Ирена Јакимоска е новиот претседател на Стопанската комора за Прилеп

Сопственичката на прилепската конфекција со мешовит македонско-англиски капитал „Комфи Ангел“,Ирена Јакимоска од денеска е избрана за претседател на Управниот одбор и на Регионалната канцеларија на Стопанската...

ЈКП „Комуналец“ ги расчистува дивите депонии

По повод 22.Април, Ден на планетата Земја, в.д. директорот на ЈКП „Комуналец“, Звонко Јованоски, одржа прес конференција, од која упати апел до граѓаните и до градежните...

Продолжуваат активностите за инфраструктурно уредување на „Три багреми“

Денеска градоначалникот Илија Јованоски ја посети населбата „Три багреми“, каде што во изминатите неколку месеци се работи на инфраструктурно уредување на населбата. „Го тампониравме патот што води...