Младите шампиони од АК „Стеваноски“ денеска имаа средба со градоначалникот Јованоски

Младите шампиони од атлетскиот клуб „Стеваноски“ од Прилеп, денеска ја посетија Општина Прилеп и разговараа за своите успеси и планови со  градоначалникот, Илија Јованоски. „Чест...

Улицата „Кеј 4-ти Јули“, ќе добие нов лик

Градоначалникот Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески денеска на терен извршија увид врз градежните активности што се изведуваат на...

Вечерва во Прилеп, посветена на унгарската култура

Со прекрасни танци и ора, како репрезентативен дел од автентичната унгарска култура, вечерва на просторот околу Градскиот Саат се одржа„Унгарска вечер“, на којашто настапија оркестарот  „Фокош“ и ГФ „Селенце“. https://www.youtube.com/watch?v=7V615ZCtGsE&feature=youtu.be Фолклорната група...

Општина Прилеп ја поддржува кампањата за семејна љубов на децата без родители

Градоначалникот Илија Јованоски го поздрави вечерашниот настан којшто под мотото „На секое дете му треба семејство“, се одржа на платото кај Градски саат во...

Улицата „Кеј 1-ви Мај“ наскоро ќе биде асфалтирана

Наскоро ќе завршат проблемите на жителите на улица „Кеј 1-ви Мај“. Оваа улица ќе биде асфалтирана во должина од 270 метри. По пробивање на...

Градоначалникот Илија Јованоски оствари средба со семејствата на загинатите бранители

Градоначалникот Илија Јованоски денеска се сретна со семејствата на бранителите, членови на резервниот состав на АРМ, кои што на 08 август 2001. загинаа кај месноста...

Во вторник поетска вечер во Прилеп

Петнаесет поети, членови на Клубот на литературни творци од Прилеп, утревечер ќе презентираат дел од своето поетско творештво пред прилепската публика. Љубителите на пишаниот...

МТСП: За 33,9 отсто е намален бројот на деца сместени во големите институции за...

„На секое дете му треба семејство“ е мотото на кампањата што една година ја спроведува Министерството за труд и социјална политика и УНИЦЕФ. Во...

Улицата „Гога Димитриоски“ во најстарата прилепска населба „Варош“ комплетно ќе се асфалтира

Градоначалникот, Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески денеска извршија увид врз градежните работи што се изведуваат на краците од...

Општина Прилеп поднесе кривична пријава против ексградоначалникот Ристески

Општина Прилеп, ја информира јавноста дека поради постоење на основано сомневање дека како одговорно лице, градоначалник на Општина Прилеп, сторил кривично дело „Несовесно работење...