Седми Меѓународен џез фестивал во Прилеп

Општина Прилеп со задоволство Ви го најавува Меѓународниот џез фестивал во Прилеп, кој годинава по седми пат, од 30 август до 1 септември, ќе...

Децата и вработените во градинката „Бончејца“, ги собираат првите плодови од ботаничката градина

Согласно заложбите на Министерството за труд и социјална политика и активностите на Општина Прилеп, ЈОУД Детска градинка „Наша иднина“ работи на реализација на повеќе проекти во...

Уредување на муслиманските гробишта во пресрет на Курбан Бајрам

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со членови на Здружението за заштита на муслиманските гробишта од Прилеп. Во пресрет на празникот Курбан Бајрам, претставниците на Здружението,...

ВД директорот Звонко Јованоски,ги демантира наводите од пресот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

ВД директорот на ЈКП „Комуналец“, Звонко Јованоски категорично ги демантира наводите од денешната прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ. Неговиот демант го пренесуваме во...

На дневната агенда на ЈКП „Комуналец“ се населбите „Варош“, „Тапани“ и „Точила“

Екипите на ЈКП „Комуналец“ работат интензивно на повеќе локации во градот, зашто целта е урбанизирање на сите делови од Прилеп. Во моментов се засилени активностите...

РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОК НА ВМРО-ДПМНЕ -ПРИЛЕП

Општина Прилеп ја известува јавноста дека Звонко Јованоски е дипломиран инженер по безбедност при работа со 240 ЕКТС кредити и согласно со сите критериуми...

Уредување на парковските површини во населбата „Димо Наредникот„

Екипите на ЈКП „Комуналец“ од Прилеп активно работат на уредување на парковите во населбата „Димо Наредникот“. Во моментот се уредуваат  ивичниците и уништениот бекатон ...

Прилеп по 17-ти пат им оддаде почит на хероите од Карпалак

Прилеп и Македонија по 17 пат им оддадоа почит на хероите, на десеттемина прилепски бранители, Сашо Китаноски, Нане Наумоски, Веби Рушидоски, Горан Миноски, Бранко Секулоски, Љубе...

Почит за загинатите бранители на „Карпалак“ и нивните вечни почивалишта

Градоначалникот на Прилеп,Илија Јованоски, претседателот на Советот на Општина Прилеп, Миле Талевски, членови на Советот, здружението „Карпалак“, „Здружението на резервни воени обврзници-учесници во настаните...

Изминаа 17 години од убиството на прилепските бранители кај Карпалак

Во предвечерието на најтрагичниот настан од современата историја на Прилеп,убиството на 10-те мина прилепски бранители,членови на резервниот состав на АРМ, што се случи на...