fbpx

Отворена изложбата „100 години од Македонскиот фронт“

Во организација на Асоцијацијата на наставници по историја на Македонија, а во соработка со Завод и музеј - Прилеп, денеска во просториите на Меморијалниот музеј “11-ти...

ЈКП „Комуналец“: За предизвиканите штети од неговото работење, на претходниот директор Ристески ќе му...

Во 12-те години раководење со комуналното претпријатие, претходниот директор Златко Ристески инвестирал вкупно 45 милиони денари, додека за само 10 месеци колку што се наоѓа на...

Нов асфалт за дел од улиците „Петта Прилепска бригада“ и „11.Октомври“

Општина Прилеп ја продолжува градежната “офанзива“ за рехабилитирање и асфалтирање на улиците во градот. Деновиве, нов асфалт добија дел од улиците „Петта Прилепска бригада“ и „11.Октомври“. Делот...

Донација за Дневниот центар за лица со церебрална парализа

Младите и амбициозни гимназијалци од „Интеракт клуб“ на гимназијата ,,Мирче Ацев“ од Прилеп денеска донираа канцелариски материјал за Дневниот центар за лица со церебрална парализа. На...

Асфалтирана улицата „Вера Циривири“

После долги години, улицата „Вера Циривири“ доби нов асфалтен слој. Откако беше извршено гребење и порамнување, на улицата беше поставено ново платно, односно нов асфалт. „Се работи...

Инфо ден за „Еразмус +“ програмата во Прилеп

Девет милиони евра е буџетот на Националната агенција за европски образовни програми преку програмата „Еразмус+“, за унапредување на наставниот кадар и учениците преку индивидуална мобилност. Овие средства...

Промовирана едукативната сликовница „Иван и Илина“ за лицата со Даунов синдром

Денеска во просториите на инклузивното ООУ „Климент Охридски“ во Прилеп, беше промовирана детската едукативна сликовница „Иван и Илина“ за лицата со Даунов синдром на авторот Мимоза...

ЈКП „Комуналец“: Инвестицијата во хала за секундарна селекција на отпадот е промаршена и економски...

Најфалената и медиумски најексплоатирана инвестиција на поранешниот директор на ЈКП „Комуналец“, Златко Ристески, всушност била најпромаршена и економски неоправдана, и истата најголемото јавно претпријатие во Прилеп...

Комплетно асфалтирана улицата „Ристе Секирчанец“

Општина Прилеп и градоначалникот Јованоски, со засилен интензитет ги решаваат наследените долгогодишни проблеми со руинираната и целосно запоставена патна мрежа во градот. Покрај десетиците улици што...

Прилепчаните Мери Мирческа и Александар Стојкоски ќе трчаат на Мон Блан.

Младите прилепчани, Мери Мирческа и Александар Стојкоски, ќе ги претставуваат Прилеп и Македонија на најпрестижната светска трка во планинско трчање во Шамони, Франција, во подножјето на...