Градоначалникот Јованоски организираше прием за учесниците на меѓународниот детски музички фестивал „Ѕвездички“

Овој викенд, на 20 и 21 октомври во Прилеп по 18-ти пат ќе се одржи меѓународниот музички детски фестивал „Ѕвездички“. Покровител на фестивалот е Општина Прилеп....

Јованоски: Продолжуваме со рехабилитација на улиците, во 2019 година во Прилеп нема да има...

Општина Прилеп продолжува со реализација на Програмата за инфраструктурно уредување на градот и населените места. Градоначалникот Илија Јованоски денеска изврши увид во градежните работи на улиците...

Средба на градоначалникот Јованоски и Гувернерот на словенечкиот Ротари клуб, Јанез Липец

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со Гувернерот на Ротари клубот на Словенија, Јанез Липец. На средбата беше разговарано за продлабочување на традиционално добрата соработка помеѓу...

Реакција на Општина Прилеп на пресот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Општина Прилеп и градоначалникот Илија Јованоски интензивно работат на реализација на ветените проекти, но и на проекти коишто не беа опфатени со изборната програма, а се...

За 1.460 деца во градинките на „Наша иднина“, грижа водат 158 вработени

„Јавната општинска установа за деца Детска градинка „Наша иднина“, е максимално посветена на зголемување на капацитетите и подобрување на условите во постојните градинки во општина Прилеп....

Нов лик на детските игралишта во населбите Варош, Точила и Типски куќи

Согласно Програмата за комунално уредување и поставување на урбана опрема на Општина Прилеп за 2018 година, фирмата „Прилепски Текстилен Конзорциум“ увоз–извоз ДООЕЛ Прилеп, работи на рехабилитирање на...

Реакција на прес на ОК на ВМРО-ДПМНЕ-Прилеп

Почитувани, Во повеќе наврати досега, Општина Прилеп и градоначалникот Илија Јованоски покажале дека грижата за најмладите им е од приоритетно значење. За тоа доволно говорат бројните инвестиции...

Реакција на Општина Прилеп на прес на ОК на ВМРО-ДПМНЕ – Прилеп

Почитувани, Во изминатите 12 месеци, Општина Прилеп и градоначалникот Илија Јованоски работеа на реализација на проектите предвидени во неговата изборна програма. Дел од неа беа и сега...

Во Прилеп се одржа втората авто слалом трка од Државниот шампионат на Македонија

По повод Денот на народното востание, денеска во Прилеп се одржа втората трка од Државниот шампионат на Македонија во авто слалом „Прилеп 11.Октомври 2018“. Натпреварот...

Свечено затворен фестивалот ’Со Марко на улица’

Со дневното студио за “Body painting“, изведено од вредните раце на незаменливиот Сашо Мартиновски, се затвори првиот уличен фестивал “Со Марко на улица“ кој траеше...